Hälsobröd

Detta är ett bröd som går supersnabbt att svänga ihop, men som tar lite längre tid i ugnen. Det är fullt av nyttigheter och inget socker. Vi tackar Josefin Wede, f.d landslagssimmare, för detta recept!
Receptet ger två bröd. Vill man bara göra ett så halverar man ingredienserna och minskar tiden i ugnen till 60 minuter.
Du behöver:
4 dl havregryn (fiber)
5 dl fullkorns dinkelmjöl
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl pumpakärnor eller solrosfrön (naturella)
knappt 1 msk havssalt
4 tsk bikarbonat
8-10 dl naturell yogurt
3 rivna äpplen
2 msk honung
Blanda först allt det torra, sedan rör du i det andra med träslev. Smörj två brödformar och fördela smeten i dessa. Grädda 80 minuter i ugnen på 175 grader.
Kommentarer
Malin Conradsen säger:
Gillar verkligen det här brödet! Har provat att baka det en gång och det går snabbt och enkelt.
Trackback