Grahams-scones

Scones är kanske inte det nyttigaste mellanmålet, men om du byter ut en del av det vita mjölet mot grahamsmjöl (enl. receptet nedan) är det enligt oss ett godkänt mellanmål man kan äta då och då. Scones är godast nygräddade.
Receptet ger två st scones
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Fördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna.
4. Tillsätt mjölken/filmjölken och arbeta samman degen.
5. Dela degen i två delar, och tryck ut dessa till runda kakor som är ca 1,5 cm tjocka.
6. Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
7. Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 min.
Kommentarer
Trackback