• Hem
  • Träningslära
    • Att styrketräna
    • Börja träna
    • Därför tränar vi!
    • Kom ihåg!
  • Kost
    • Inledning
    • Kort om näringslära
    • Smarta tips
    • Recept
  • Övningar
    • Träna hemma
    • Träna på gym
    • Träna med redskap
    • Stretching
    • Träningspass
  • Om oss
  • Grahams-scones

    KATEGORIER: Recept;
     
    Scones är kanske inte det nyttigaste mellanmålet, men om du byter ut en del av det vita mjölet mot grahamsmjöl (enl. receptet nedan) är det enligt oss ett godkänt mellanmål man kan äta då och då. Scones är godast nygräddade.
     
    Receptet ger två st scones
     
    Ingredienser:
    2 dl vetemjöl
    2,5 dl grahamsmjöl
    2 tsk bakpulver
    2 krm salt
    50 g margarin
    2 dl mjölk eller filmjölk
     
    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    3. Fördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna.
    4. Tillsätt mjölken/filmjölken och arbeta samman degen.
    5. Dela degen i två delar, och tryck ut dessa till runda kakor som är ca 1,5 cm tjocka.
    6. Skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
    7. Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 min.
     
     

    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback